Villy biografi Duo - HITFINGER'S

Tlf. 53 89 91 55
Gå til indholdVilly Madsen – Biografi


Jeg blev født den 2. april 1948 i København og er dermed HITFINGERS ældste medlem. Jeg bor i Strøby Egede på Stevns med min dejlige kone Marianne.

I 1960, da jeg var 12 år begyndte at slå de første spæde accorder på en spansk guitar. Jeg havde på Radio Luxemburg hørt en plade med The Shadows der hed Apache. Det måtte jeg prøve at efterligne. Nu 51 år senere øver jeg mig stadig på den melodi. Til min konfirmation ønskede jeg mig pengegaver. Det blev til at jeg kunne købe en hvid Höffner el-guitar. Den kostede i 1962 kr. 690,- og jeg har kvitteringen endnu. Hurtigt fandt jeg ud af at danne et orkester sammen med et par andre skolekammerater på Emdrup Skole. Alle orkestre dengang skulle hede noget med The og så et eller andet, men vores leder i ungdomsklubben Emdrup Søgård, hvor vi øvede og spillede, foreslog ”Gutterne” og derved blev det. I efteråret 1963 var vi klar til at indtage de københavnske ungdomsklubber og vi havde vores første job den 5. december 1963 i Ungdomsklubben Borup på Bellahøj, Vi var i 60’erne meget populære i alle københavnske ungdomsklubber samt forskellige spillesteder som f.eks. ”Hit House”, ”Jomfruburet” og ”Place Bigalle”. Vi deltog i flere pigtrådskonkurrencer, men fik aldrig de helt store placeringer, fordi det dengang gjaldt om at spille højest, hvis man skulle vinde. Da syremusikken begyndte sidst i 60’erne, følte jeg det var tid til en pause.

Lægge det på hylden kunne jeg ikke, så i 1973 gendannede jeg Gutterne som duo sammen med Flemming Roth. Vi skrev 2 sange til dansktoppen som vi indspillede på Johnny Reimars daværende pladeselskab Starbox. Vi håbede den kunne gøre sig, men det løb desværre ud i sandet, så vi stoppede Gutterne.

Efterfølgende kom jeg med i orkesteret Black Label hvor jeg mødte bl.a. Michael Timm. Der var jeg i ca. 10 år og kom derefter så med i orkesteret Moonshot hvor jeg stødte på Peter Rasmussen.

Peter, Michael, Birger Lindegaard og jeg dannede Blue Moon. Vi spillede bl.a. 5 år i restaurant Ølgod på Dyrehavsbakken nord for København.

I 1995 mødte jeg Niels Bylund. Vi hyggede os et par år i et fritidsband. Vi svingede rigtig godt sammen og besluttede at spille fast sammen. Vi dannede sammen med Niels to tidligere venner, Steen Jørgensen og Ove Nygaard, HITFINGERS. Vi havde stor succes landet over, indtil vi besluttede at blive en del af Klaus & Servants. Der høstede vi mange gode oplevelser såsom hitlisteplaceringer, radio og tv optrædener samt en tur til Grønland som var en kæmpe spændende oplevelse.

Efter en spillepause besluttede Ove og jeg i foråret 2004 at gendanne HITFINGERS med 2 nye folk. Lars Hansen og Henrik Jarltoft. Henrik tog vi dog afsked med i foråret 2005. Kort tid efter meddelte Niels at han ønskede at vende tilbage til HITFINGERS, som vi naturligvis bød velkommen.

Niels, Ove og jeg drønnede derudaf indtil Ove ønskede at holde en pause p.g.a opstart af eget firma. Niels og jeg forsatte som duo indtil vi i foråret 2015 har fået Ove med igen.

Nu efter 51 år i musikbranchen kører jeg fortsat derudaf og bliver ved til jeg ikke kan tygge smør mere.

Med musikalsk hilsen

Villy

Tilbage til indhold